Skip to Content

Meer veiligheid voor winkelmedewerkers

Vooral voor kleine winkels of handelszaken blijft cash een belangrijk betaalmiddel

Cashloze betalingen mogen dan wel jaar na jaar in de lift zitten, een groot deel van de omzet van winkels blijft uit contante betalingen bestaan. Cash is en blijft dus belangrijk. Toch zijn er voor de winkelmedewerkers ook risico’s aan verbonden. Dankzij enkele slimme oplossingen kunnen winkeliers toch veilig en met een gerust hart cash blijven gebruiken.

Vooral voor kleine winkels of handelszaken blijft cash een belangrijk betaalmiddel. Denk maar aan de bakkerij om de hoek, de krantenwinkel of je lokale supermarkt. “Hierdoor zijn winkeliers helaas wel een makkelijker doelwit voor overvallers”, vertelt Natacha Puskas, Supervisor Security & Risk bij Brink’s in België en Nederland. Personen met slechte bedoelingen zijn zich er namelijk van bewust dat klanten vaak met cash betalen in dat soort winkels, en dat medewerkers het geld ook naar de bank moeten brengen.

Basisveiligheid in de winkel
“Om hun veiligheid te verhogen, is het voor winkeliers belangrijk om enkele basismaatregelen te voorzien: een alarmsysteem, veiligheidscamera’s, een deurspion en een film over het raam van de kamer waar geldhandelingen plaatsvinden.” Al die maatregelen zijn hoe dan ook een stap in de goeie richting, maar bieden geen waterdichte garantie. “Veel winkeliers potten cash geld ook te lang op, waardoor het risico verder toeneemt.”

Minder werk, meer veiligheid met slimme kluizen
Voor winkeliers zijn er wel enkele oplossingen, waardoor cash toch een veilige optie blijft. Waardetransport is een mogelijkheid, maar voor kleine handelszaken is dat financieel niet altijd even interessant. “Op dit moment zitten de Digital Retail Solutions sterk in de lift”, zegt Natacha. Door een slimme kluis in de backoffice te plaatsen, hoeven medewerkers het geld enkel nog aan te melden en in de kluis te storten. De dag erna staat het geld al op de rekening, nog voor de kluis fysiek leeg werd gemaakt. Een vorm van precreditering dus.

RetailBox

“Het grote voordeel van de RetailBox is dat Brink’s online kan zien voor hoeveel procent de kluis gevuld is en wanneer we moeten langskomen om het toestel te legen”, legt Natacha uit. Zo hoeft de winkelier zelf geen enkele handeling meer uit te voeren of met cash op straat te gaan. “De oplossing zorgt dus niet alleen voor meer financiële veiligheid, maar verhoogt ook de fysieke veiligheid van medewerkers doordat ze het geld niet meer naar de bank moeten brengen.”

Ontdek meer over de RetailBox

Ons team van specialisten beantwoord graag al je vragen Wil je meer weten over de Paystation? Neem dan contact op met ons via 02 801 00 21. Of vul het contactformulier in, dan nemen we contact op met jou.