Skip to Content

Wat moet je met cash?

Voor elke hoeveelheid cash is er een oplossing

Cash is en blijft een belangrijk betaalmiddel voor het merendeel van de consumenten. Bij betalingen onder 50 euro gaat de voorkeur nog vaak uit naar contant geld. Maar voor ondernemers is cash een almaar lastiger onderwerp. Brink’s kent de problematiek en stelt zich daarbij een duidelijk doel: cash simpel en betaalbaar houden.

Een rapport van de Europese Centrale Bank van december 2022 bevestigt het blijvende belang van cash. Het voorbije jaar gebeurde 42 procent van alle betalingen cash. Meer dan de helft van de consumenten gaf ook aan cash een belangrijk betaalmiddel te vinden.

Retailers kunnen dan ook niet om cash heen. Toch ondervinden ze vandaag heel wat moeilijkheden bij het verwerken van cash. Geld storten kan op almaar minder plaatsen, banken rekenen hogere kosten aan en wisselgeld wordt duurder. Brink’s wil cash simpel, veilig en betaalbaar houden. We bieden de retailers daarvoor drie oplossingen aan.

Afstorten in je eigen zaak

Met de RetailBox van Brink’s kunnen winkeliers veilig cash afstorten in hun eigen zaak. Ze hoeven enkel een sealbag in de kluis te plaatsen en de storting te melden in het online-klantenportaal van Brink’s. De volgende werkdag staat het geld op de rekening. Dat is veilig en efficiënt.

De RetailBox is vooral geschikt voor winkeliers die één tot drie keer per week een sealbag afstorten. Daarbij is 100 biljetten per storting het maximum.

Slimme kluis met geldtransport

Brink’s Complete biedt een oplossing voor ondernemers met een gemiddelde tot hoge cashomzet die niet te veel cash in huis willen hebben. Dankzij een slimme kluis in de backoffice kunnen ze bankbiljetten veilig storten. Brink’s krijgt een melding wanneer de kluis vol is, waarna we de cash komen ophalen. Als retailer hoef je hier niets voor te doen. Je hebt tevens de mogelijkheid om het bestelde wisselgeld laten afleveren.

Brink’s Complete zorgt voor een snelle en veilige invoer van biljetten. Zo zijn ondernemers zeker van een snelle en correcte telling van hun geld en van de echtheid ervan.

Gesloten kassa-oplossing

Paystation gaat nog een stap verder. Het ingebouwde kassasysteem vervangt de kassalade en laat klanten hun biljetten en munten zelf invoeren. Het systeem geeft ook wisselgeld terug. Hierdoor kan niemand meer aan het geld, waardoor je gewapend bent tegen fraude en overvallen.

Paystation is geschikt voor alle retailers die met veel cashbetalingen onder de 100 euro te maken hebben. Voor grotere ketens en supermarkten heeft Brink’s oplossingen op maat. We adviseren je graag over wat het beste werkt in jouw situatie.

Ontdek een passende implementatie voor jou

Ons team van specialisten beantwoord graag al je vragen Wil je meer weten over onze betaaloplossingen? Neem dan contact op met ons via 02 801 00 21. Of vul het contactformulier in, dan nemen we contact op met jou.

Vrijblijvend advies