Skip to Content

‘Geld naar de bank brengen is niet meer van deze tijd’

Enkele winkels van Bestseller (Vero Moda, Jack & Jones en ONLY o.a) hebben de RetailBox een paar maanden getest. In die kluis van Brink’s kun je in de backoffice je cash geld in sealbags afstorten. Resultaat: in alle 59 locaties staat nu een Retailbox in de back-office. De winkelverantwoordelijken zijn blij dat ze niet meer met cash geld naar de bank moeten. 

 

Bestseller is een familiebedrijf met diverse kledingmerken, zoals Vero Moda, Only, Jack & Jones, Vila, Pieces en Name It. In België telt de organisatie 59 winkels. Die zijn intussen allemaal van een RetailBox voorzien.  

 

Shireen Bosma is shop controller bij Bestseller. Ze controleert de administratie en processen van alle winkels. Ook het voorkomen van fraude hoort daarbij. Shireen heeft zelf jarenlang in de winkels gestaan. “Ik vond geld naar de bank brengen altijd al een onaangename klus. Het is eigenlijk niet meer van deze tijd.” 

 

Veiligheid is het belangrijkste  

“Voor de RetailBox zich aandiende, gingen de meeste winkeliers nog zelf naar de geldautomaat om cash te storten. Tenzij dat praktisch niet haalbaar was, of er te veel geld aanwezig was: dan schakelden we Brink’s in voor het geldtransport. Storten gebeurde vaak na sluitingstijd en bij voorkeur met z’n tweeën. Soms moest iemand er een paar kilometer voor rijden. We wilden dat al veel langer veiliger organiseren. De veiligheid van ons personeel staat voorop. En daar draagt deze kluis zeker aan bij.” 

 

Voordelen van de RetailBox 

“Op de werkvloer en bij de finance-afdeling hoor je veel positieve reacties op de RetailBox. Het grote verschil is dat winkeliers met de RetailBox in hun eigen zaak veilig kunnen storten, op het moment van hun keuze. Vervolgens kan er niemand meer bij het geld, dat bovendien verzekerd is en de volgende werkdag op de rekening staat.” 

 

Shireen merkte dat het storten van cash in de eigen zaak verschillende voordelen heeft: 

  • Efficiëntie - Het helpt om in alle winkels op dezelfde manier met cash om te gaan.  
  • Veiligheid - Medewerkers zijn blij dat ze niet meer met het geld over straat moeten. 
  • Tijdsbesparing - Je hoeft geen cash meer weg te brengen en hebt meer tijd voor je klant.  
  • Fraude voorkomen - Er is meer controle op het storten. Niemand kan nog bij het geld. Ook het achterhalen van kassaverschillen is makkelijker.  
  • Gebruiksvriendelijkheid – De RetailBox is heel gemakkelijk in gebruik. Je kunt ook extra wisselgeld bestellen als dat nodig is. Brink’s staat zo in voor ontzorging.  
  • Cashflow - De administratie van de kasstroom is overzichtelijker. Het geld staat de volgende dag op de rekening. 

Niemand kan nog bij het geld zodra het in de RetailBox zit. Ook wijzelf niet.

Shireen Bosma

Shop controller, Bestseller

vera moda

De meest betaalbare oplossing

Shireen: “Sommige winkeliers moeten eraan wennen dat ze geld ‘in huis’ hebben. Dat is alleen een gevoel, want het geld is al gestort in een chemisch verankerde kluis. Niemand kan er nog bij. Er kleven stickers op de winkelruit en op de kluis die aangeven dat je de kluis niet kan openen.” 

 

Het plan om een RetailBox te plaatsen in de meeste Belgische winkels van Bestseller, is intussen rond. “Voor ons is het de meest laagdrempelige en betaalbare oplossing om te voorkomen dat je medewerkers met geld over straat moeten.” 

 

Tips

 

  • Zorg dat je altijd genoeg sealbags hebt, want die nemen de transporteurs ook mee.  
  • Bestel tijdig je wisselgeld, dan komt het gewoon mee met het eerstvolgende transport.  
  • De kluis moet op het gelijkvloers staan, dus bekijk eerst even of dat mogelijk is in je zaak.  
Contacteer ons vandaag