Skip to Content

Game Mania rekent op slimme kluis voor cashmanagement

“Op het einde van de dag zit het geld veilig in de kluis en is het correct geregistreerd”

Game Mania is een retailketen voor games, consoles en accessoires. Voor de verwerking van cash in alle zestig vestigingen in België en Nederland maken alle filialen gebruik van de slimme kluis B-Safe. De B-Safe maakt de verwerking van cash eenvoudiger, veiliger en efficiënter. De kluis schrijft de contante dagomzet bij op de rekening en merkt kasverschillen snel op. Tegelijk helpt B-Safe om fraude te vermijden en de veiligheid van de medewerkers te verhogen. 

Acht jaar geleden probeerde het filiaal van Game Mania in Utrecht als eerste B-Safe uit. Al snel bleek het een heel efficiënte oplossing voor cashmanagement. “Ik heb de tijd niet meegemaakt dat we nog zelf naar de bank moesten om af te storten”, vertelt Céline Walbrecht, filiaalmanager van Game Mania in Amstelveen. “Cash veilig in de slimme kluis leggen, is de enige manier die ik ken. In ons filiaal betalen klanten vooral met de kaart, maar ze gebruiken ook nog regelmatig cash.”

Natellen is overbodig
“Als een paar klanten een console cash betalen, dan kan het bedrag in de kassa oplopen tot een paar honderd euro in biljetten”, zegt Céline. “Daarnaast krijgen we ook geregeld kinderen over de vloer die gespaard hebben. Vaak betalen zij trots met allerlei kleine briefjes en munten. Daarom is het voor ons een grote hulp te weten dat de biljetten aan het einde van de dag veilig in de kluis zitten en correct geregistreerd zijn.” B-Safe maakt natellen overbodig. “Niemand moet naar de bank om af te storten, wat veilig en efficiënt is. Na je werkdag nog met een groot bedrag naar de bank stappen, dat wil je niet.”

B-Safe past goed bij de hoeveelheid cash die Game Mania verwerkt. “Voor mij is veiligheid de belangrijkste drijfveer voor B-Safe”, vindt Céline. “Er zit nooit te veel cash in de kassa. En niemand kan bij het geld dat in de kluis zit. Een vriendin van me maakte mee dat er bij haar op het werk geld uit de kluis werd gestolen, terwijl alleen het personeel toegang tot de kluis had. Dat kan bij ons nooit gebeuren. Het apparaat heeft bovendien bewezen dat het vals geld meteen detecteert.”


De volgende dag op de rekening
Dat Game Mania overal met B-Safe werkt, zorgt ervoor dat medewerkers ook makkelijk in andere filialen inzetbaar zijn. Maar cashmanagement blijft het belangrijkste voordeel. “Het geld staat de volgende werkdag al op de rekening. Je weet dat alles klopt. En mocht er ondanks alles toch een kasverschil zijn, dan is dat snel te traceren en op te lossen.’

Voor collega-winkeliers heeft Céline nog twee gouden tips. “Tel het geld goed vóór je het in de slimme kluis legt”, zegt ze, “want daarna kun je het niet meer natellen. Als je hier een foutje maakt, zie je dat niet direct terug.” En op extra drukke dagen, zoals tijdens de solden, is het verstandig om doorheen de dag verschillende keren cash in de slimme kluis te plaatsen. “Anders zit er te veel cash in de kassa. En zo vermijd je dat je op het einde de dag alle cash nog moet invoeren.”

Ontdek een passende implementatie voor jou

Ons team van specialisten beantwoord graag al je vragen Wil je meer weten over de Paystation? Neem dan contact op met ons via 02 801 00 21. Of vul het contactformulier in, dan nemen we contact op met jou.