Skip to main content Skip to footer

Zo bereid je je voor op de Paasdrukte

Het paasweekend van 9 en 10 april zorgt hopelijk opnieuw voor een gezellige drukte in de winkels. We geven vijf tips om je voor te bereiden.

Traditiegetrouw bezoeken we met Pasen de tuincentra, bouwmarkten en meubelwinkels. Maar ook supermarkten en restaurants pieken dezer dagen. En de grote steden verwelkomen extra toeristen. Wat kan je alvast voorbereiden?

1. Het weer als prognose

Waar de topdrukte zich afspeelt hangt voor een groot deel af van het weer. Bij zonnig weer trekken mensen naar de kust, pretparken en terrasjes. Bij minder goed weer gaan mensen meer shoppen. Zo kan je een goede prognose maken van de drukte. Het zou namelijk goed kunnen dat de verwachte topdrukte uitblijft als het mooi weer wordt. Of andersom.

 

2. Meer verkoopmogelijkheden

Zorg voor een combinatie van online en fysieke verkoop. Dat geeft je klanten keuze en helpt de drukte te spreiden. Je kan opties bieden zoals click & collect, winkelen op afspraak of gratis verzending. Veel van deze maatregelen zijn in coronatijd ontstaan, maar zijn zo populair dat winkeliers ze blijvend aanbieden.

 

3. Genoeg wisselgeld

Op dit soort dagen gaat er ook meer geld om in je zaak. Dat betekent extra aandacht voor cash betalingen en de verwerking ervan. Bestel tijdig en meer dan voldoende wisselgeld. Voor Brink’s klanten kan dit via het klantenportaal. Bestel voor 12:30 uur en je bestelling wordt meestal de volgende werkdag met eerstvolgend transport meegeleverd.

 

4. Houd de kassalade op orde

Besteed extra aandacht aan orde in de kassa’s. Tijdig afromen en alles netjes houden helpt de kassa-medewerker het hoofd koel te houden. Dat zorgt niet alleen voor minder stress, maar ook voor minder fouten. Zorg dat er altijd iemand beschikbaar is die het geld in de kluis kan stoppen. De ideale situatie is dat je cash kan afstorten in een kluis in je eigen zaak, want dat kan door iedereen op elk gewenst moment. Bekijk hier alvast de mogelijkheden: https://brinks.be/brinks-complete.

 

5. Versnel de betaaltransactie

Klanten zijn altijd op zoek naar een positieve winkelbeleving. De snelheid van de betaaltransactie is daarin één aspect. Met een combinatie van self-checkouts en bemande kassa’s kan je rijen en ergernis voorkomen. Op piekdagen is het geen overbodige luxe om een extra kracht in te zetten die ervoor zorgt dat het klantenverkeer aan de kassa’s goed doorstroomt. Loopt het aantal wachtenden ondanks alles toch op, probeer dan te blijven glimlachen. Dan doet je klant dat vast ook.

 

Brink’s wenst je een vrolijk en veilig Pasen!

Meer weten over de slimme kluizen van Brink's?

Ons team van specialisten beantwoord graag al je vragen

Wil je meer weten over onze slimme kluizen? Neem dan contact op met ons  via 02 801 00 21. Of vul het contactformulier in, dan nemen we contact op met je.

About the author

Brink's Solutions Belgium